Exercitiului FN-DANUBE PROTECTOR

Exercitiului FN-DANUBE PROTECTOR

În perioada 08-14 mai 2017, două nave militare (un monitor și o vedetă blindată) ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie din cadrul Flotilei Fluviale Brăila, desfășoară un marș de recunoaștere de la Brăila la Baziaș în cadrul Exercițiului FN-DANUBE PROTECTOR Nv.Art. 17.08.

Itinerariul de marș include pe data de 9 mai oprire în localitatea Oltenița, prilej cu care intenționăm să desfășurăm o serie de activități de promovare a  imaginii, rolului și misiunilor executate de către marinarii militari.

Vă trimitem, spre consultare, programul activităților propus de noi:

 Data Ora Activitatea
09.05.2017 11.00 Acostarea navelor in portul Oltenița
12.00 – 14.00 1. Activități practice de promovare a  imaginii Forțelor Navale Române și a învățământului militar la Liceul Teoretic “Neagoe Basarab”

2. Activități de voluntariat – donare cărți și jucării în cadrul campaniei “Bucuria copilăriei”

14.00 – 15.00 Depunere jerbă de flori la un monument cu importanță istorică pentru a marca tripla semnificație a datei de 9 mai, precum și celebrarea a 140 de ani de la Războiul de Independență
16.00 – 18.00 Ziua Porților Deschise

–         Vizitarea navelor purtătoare de artilerie;

–         Expoziție de tehnică marinărească;

–         Atelier de noduri și matelotaj.

10.05.2017 06.00 Plecarea navelor de la acostare

Pentru asigurarea și organizarea, în condiții bune, a activităților, supunem atenției dumneavoastră următoarele aspecte, pentru care vă solicităm sprijin:

  1. Contactarea conducerii Liceului Teoretic “Neagoe Basarab” pentru anunțarea vizitei noastre și organizarea întâlnirii elevilor cu militarii Flotilei Fluviale.
  2. Identificarea în localitatea dumneavoastră a unui beneficiar pentru materialele – cărți și jucării, ce vor fi donate în cadrul campaniei “Bucuria copilăriei” de marinarii militari. (școală generală, grădiniță, asociații/fundații, etc.)
  3. Identificarea în localitatea dumneavoastră a unui monument istoric pentru desfășurarea unui ceremonial de depunere coroane cu prilejul zilei de 9 mai, zi cu triplă semnificaţie pentru poporul român –  Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al doilea război mondial.
  4. Rugăm sprijin cu transport auto pe plan local al reprezentanților Flotilei Fluviale în intervalul orar 11.00-15.00, și facilitarea accesului populației la navele militare pentru vizită.
  5. Sprijin în mediatizarea activităților desfășurate.

Author: Primaria Municipiului Oltenita

Comments are disabled.